Site-ul Fiscului, în mentenanţă

Site-ul Fiscului, în mentenanţă

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală era pe 13 iulie, în mentenanţă, aşa cum fusese şi cu două zile înainte, când ANAF anunţase că o serie de aplicaţii pentru contribuabili urmau să fie nefunctionale.

Am încercat să aflăm de în ce mod au fost afectaţi contribuabilii gălăţeni şi dacă, pentru întârzieri de plată cauzate de nefuncţionarea sistemului informatic, oamenii ar putea fi obligaţi să plătească penalităţi. Răspunsul reprezentanţilor Fiscului gălăţean nu a venit nici după 48 de ore.

Oricum, conform unei declaraţii a preşedintelui ANAF, Bogdan Stan, modernizarea informatică a Fiscului, prin programul finanţat de Banca Mondială demarat în 2013, este doar pe hârtie, pentru că, din 2015 şi până acum, nu s-a mai întâmplat nimic, iar termenul de realizare a Proiectului de Modernizare a Administraţiei Fiscale a fost amânat din 2018 până în 2021. Şeful ANAF a avansat ca soluţie pentru îmbunătăţirea rapidă a situaţiei înlocuirea contractelor de întreţinere cu un contract de asigurare a funcţionării infrastructurii IT a ANAF.

Citit 316 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Iulie 2017 12:17

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
ATENTIE: Comentariile nu se mai publica automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.