Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Cetăţenii UE ar putea beneficia curând de noi legi menite să garanteze securitatea şi confidenţialitatea comunicaţiilor desfăşurate online. Parlamentul European a propus un nou set de legi, care impun folosirea tehnologiilor de criptare în sistem end-to-end pentru securizarea comunicaţiilor. Noile reguli nu exclud posibilitatea ca schimburile de date să fie interceptate pe cale legală de autorităţi, însă desfăşurarea anchetelor ar putea fi mult complicată de o prevedere care interzice folosirea sistemelor de criptare ce includ vulnerabilităţi cunoscute, oferind acces garantat pentru decriptarea comunicaţiilor.

Măsura este justificată prin preocuparea faţă de modul în care sistemele de criptare nesigure pot compromite pentru toată lumea intimitatea comunicaţiilor online. Pentru a fi transpuse în legi, propunerile trebuie mai întâi evaluate şi aprobate în Parlamentul European, respectiv, Consiliul European.

Aprobate în forma actuală, reglementările ar putea pune însă Uniunea Europeană în conflict cu guvernele altor ţări care doresc un control mai strict asupra comunicaţiilor de date, indiferent dacă acestea sunt sau nu criptate.

Sursa: go4it.ro

Citit 1463 ori Ultima modificare Marți, 20 Iunie 2017 20:12

1 comentariu

  • postat de antimafia cibernetica Joi, 29 Iunie 2017 23:41 Link la comentariu
    0
    2

    Suntem ascultati si urmariti pe e-mail, telefon, gps , computer etc. Practic nu ai niciun fel de intimitate. Tot ce scrii si vorbesti stiu si altii. Da! Tot! Mai ales pe fb si whatsapp sau google. Nu stiati? Cititi pe internet ! Vrei sa folosesti google? Platesti cu datele persoanale si toate convorbirile si sms si poze...tot. La fel si cu facebook si restul. Cititi termenii si conditiile. Acolo scrie clar ca tot ce scrii si vorbesti si poze au si ei acces. Te obliga sa le dai acces si lor altfel nu te lasa sa folosesti. Asa ceva e inadmisibil ! Nu ti se da nicio alta optiune.

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
ATENTIE: Comentariile nu se mai publica automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.